12:23 ICT Thứ hai, 30/01/2023 1
   

  Chuyên mục

  thành viên

  Lượt truy cập

  • Đang truy cập: 0
  • Hôm nay: 10887
  • Tháng hiện tại: 605309
  • Tổng lượt truy cập: 11635347

  Trang nhất » Tin Tức » Điểm báo CHDCND Lào

  ຫວຽດນາມ ມອບຟີມເອກະສານ ປະທານ ສຸພານຸວົງ ກັບການພົວພັນຫວຽດນາມ (Việt Nam tặng phim tư liệu về chủ tịch Xuphanuvong trong quan hệ với Việt Nam)

  Thứ sáu - 13/07/2018 16:37

  ຫວຽດນາມ ມອບຟີມເອກະສານ ປະທານ ສຸພານຸວົງ ກັບການພົວພັນຫວຽດນາມ
   
   
   ເນື່ອງໃນໂອກາດວັນເກີດ ຂອງປະທານ ສຸພານຸວົງ ຜູ້ນຳ ທີ່ແສນເຄົາລົບຮັກຂອງປະຊາ ຊົນບັນດາເຜົ່າ ຄົບຮອບ 109 ປີ (13/7/1909 - 13/7/2018) ໃນຕອນເຊົ້າວັນທີ 12 ກໍລະກົດ ນີ້ ຄະນະຮັບຜິດຊອບຫໍພິພິ ທະພັນ ໄກສອນ ພົມວິຫານ ທ່ານ ດັກ ຊວນ ຫາຍ ສິນລະ ປິນແຫ່ງຊາດ ປະທານສະມາ ຄົມຮູບເງົາຫວຽດນາມ ໄດ້ນຳ ເອົາຟີມເອກະສານປະທານ ສຸ ພານຸວົງ ກັບ ການພົວພັນຫວຽດ ນາມ ມອບໃຫ້ຄະນະຮັບຜິດ ຊອບຫໍພິພິທະພັນ ໄກສອນ ພົມວິຫານ ໂດຍແມ່ນທ່ານ ສິງ ທອງ ສິງຫາປັນຍາ ຮັກສາການ ຫົວໜ້າຄະນະຮັບຜິດຊອບຫໍພິ ພິທະພັນ ໄກສອນ ພົມວິຫານ ເປັນຜູ້ກ່າວຮັບຊ້ອງໜ້າພະນັກ ງານສອງຝ່າຍເຂົ້າຮ່ວມ. ທ່ານ ປະທານສະມາຄົມ ຮູບເງົາຫວຽດນາມໄດ້ກ່າວ ວ່າ: ເພື່ອສະແດງຄວາມຮູ້ບຸນ ຄຸນຂອງທ່ານປະທານ ສຸພານຸ ວົງ ຜູ້ນຳທີ່ແສນເຄົາລົບຮັກ ຂອງປະຊາຊົນສອງຊາດ ຫວຽດນາມ-ລາວ-ຫວຽດນາມ ທີ່ມີຕໍ່ການປະຕິວັດແຫ່ງສາຍ ພົວພັນມິດຕະພາບຄວາມສະ ມັກຄີພິເສດ ແລະ ການພົວພັນ ຮ່ວມມືຮອບດ້ານລະຫວ່າງ ລາວ-ຫວຽດນາມ. ເວົ້າສະ ເພາະແມ່ນທ່ານປະທານ ສຸພາ ນຸວົງ ກັບ ຫວຽດນາມ ສະມາ ຄົມຮູບເງົາຫວຽດນາມໄດ້ລວບ ລວມເອົາການເຄື່ອນໄຫວຂອງ ປະທານ ສຸພານຸວົງ ໃນການ ພົວພັນ ກັບ ສສ ຫວຽດນາມ ໃນແຕ່ລະໄລຍະສ້າງເປັນຟິມ ເອກະສານໃນການສະເຫຼີມສະ ຫຼອງປີສາມັກຄີ ລາວ-ຫວຽດ ນາມ ໃນປີ 2017 ຜ່ານມາ ມອບໃຫ້ຄະນະຮັບຜິດຊອບຫໍ ພິພິທະພັນ ໄກສອນ ພົມວິຫານ ແລະ ເນ່ືອງໃນໂອກາດວັນເກີດ ຂອງປະທານ ສຸພານຸວົງ ປີນີ້ ຄົບຮອບ 109 ປີ. ທ່ານ ສິງທອງ ສິງຫາປັນຍາ ໄດ້ຕາງໜ້າຄະ ນະຮັບຜິດຊອບຫໍພິພິທະພັນ ໄກສອນ ພົມວິຫານ ໄດ້ກ່າວ ສະແດງຄວາມຂອບໃຈຕໍ່ສະ ມາຄົມຮູບເງົາຫວຽດນາມ ທີ່ ໄດ້ນຳເອົາຟິມເອກະສານທີ່ ເປັນພາສາລາວດັ່ງກ່າວມາ ມອບໃຫ້ໃນຄັ້ງນີ້ ຊຶ່ງເປັນຟິມ ເອກະສານທີ່ບັນທຶກເຫດການ ທີ່ສຳຄັນຂອງປະທານ ສຸພານຸ ວົງ ຜູ້ນຳທີ່ແສນເຄົາລົບຮັກ ຂອງປະຊາຊົນສອງຊາດລາວ ແລະ ຫວຽດນາມ ກໍຄືປະເທດ ເພື່ອນມິດໃນທົ່ວໂລກ ເພື່ອສືບ ຕໍ່ນຳເອົາຟິມເອກະສານດັ່ງ ກ່າວຜ່ານສື່ມວນຊົນລາວ ໃນ ການເຜີຍແຜ່ການເຄື່ອນໄຫວ ປະຕິວັດແຫ່ງການພົວພັນລາວ -ຫວຽດນາມ ຂອງປະທານ ສຸ ພານຸວົງ ຊຶ່ງແມ່ນໜຶ່ງໃນບັນດາ ຜູ້ນຳທີ່ດີເດັ່ນຂອງການປະຕິ ວັດ.
  ຟິມເອກະສານດັ່ງກ່າວ ຈະເປັນມໍລະດົກອັນລ້ຳຄ່າ ເພື່ອໃຫ ້ຜູ້ສືບທອດໃນຮຸ່ນປັດ ຈຸບັນ ແລະ ຮຸ່ນຕໍ່ໆໄປຈະຕ້ອງ ໄດ້ສຶກສາຮຽນຮູ້ເພື່ອເອົາເປັນ ແບບຢ່າງທີ່ດີຂອງທ່ານປະ ທານ ສຸພານຸວົງ ທີ່ມີຕໍ່ພາລະ ກິດປະຕິວັດຕໍ່ປະຊາຊົນລາວ ບັນດາເຜົ່າ ແລະ ຕໍ່ປະເທດ ເພື່ອນມິດ. (ຂ່າວ-ພາບ: ພູວຽງຄຳ) 
   
  Việt Nam tặng phim tư liệu về chủ tịch Xuphanuvong trong quan hệ với Việt Nam
   
  Nhân dịp vừa tròn 109 năm ngày sinh của Chủ tịch Xuphanuvong (13/7/1909 - 13/7/2018) nhà lãnh đạo vô vàn kính yêu của nhân dân các dân tộc. Trong sáng ngày 12 tháng 7 năm 2018, tại Ban quản lý Bảo tàng Cayson Phomvihan, đồng chí Đặng Xuân Hải, Chủ tịch Hội Điện ảnh Việt Nam đã trao cuốn phim tư liệu “Chủ tịch Xuphanuvong với Việt Nam” cho đồng chí Singthong Singhapanya - Trưởng Ban quản lý Bảo tàng Cayson Phomviha gìn giữ. Đồng chí Đặng Xuân Hải, Chủ tịch Hội Điện ảnh Việt Nam đã phát biểu: để bày tỏ lòng biết ơn đối với Chủ tịch Xuphanuvong nhà lãnh đạo vô vàn kính yêu của hai đất nước Việt Nam - Lào đối với cách mạng, mối quan hệ hữu nghị đoàn kết đặc biệt và hợp tác về nhiều mặt giữa Lào - Việt Nam. Đặc biệt Hội Điện ảnh Việt Nam đã tập hợp hoạt động của  Chủ tịch Xuphanuvong trong quan hệ với Việt Nam trong mỗi giai đoạn để xây dựng nên phim tư liệu chào mừng năm Kỹ niệm Thiết lập quan hệ ngoại giao Lào - Việt Nam trong năm 2017 vừa qua trao cho Ban quản lý Bảo tàng Cayson Phomvihan nhân dịp vừa tròn 109 năm ngày sinh của Chủ tịch Xuphanuvong.
  Đồng chí Singthong Singhapanya thay mặt cho Ban quản lý Bảo tàng Cayson Phomvihan phát biểu, bày tỏ lòng cảm ơn chân thành trước Hội Điện ảnh Việt Nam đã trao phim tài liệu tiếng Lào, đây là phim tài liệu với các sự kiện quan trọng của Chủ tịch Xuphanuvong, nhà lãnh đạo vô vàn kính yêu của hai đất nước Việt Nam - Lào cũng như các nước bạn bè trên thế giới, tiếp tục đưa phim tài liệu lần này đến với toàn dân trong việc tuyên tuyền hoạt động của cách mạng, mối quan hệ với Việt Nam của Chủ tịch Xuphanuvon, một trong những nhà lãnh đạo xuất sắc của cách mạng.
  Phim tư liệu “Chủ tịch Xuphanuvong với Việt Nam” sẽ là di sản vô giá để cho các thế hệ hiện tại và các thế hệ mai sau được nghiên cứu, học tập, làm theo tấm gương của Chủ tịch trong sự nghiệp cách mạng đối với nhân dân Lào, các dân tộc và các nước bạn bè. (Tin - ảnh: Phuviengkham)

  Tác giả bài viết: Nguyễn Hương (dịch)
  Nguồn tin: Nguồn: www.pasaxon.org.la

  Những tin mới hơn

  Những tin cũ hơn

   

  Hình ảnh hoạt động

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

  Liên kết website

  Video

  Trường Trung cấp Luật Đồng Hới- Quảng Bình